• Szűrő

Hírek

A temető kultikus hely, a település zöldfelületének jelentős részét képezi, tisztítja, szűri a levegőt. Temetőjáratunkon felmerült, hogy egyszerűbb lenne lefedni a sírt, ezért most összeszedtem pár gondolatot, hogy miként maradhatna fedetlenül.
A borostyán a legelterjedtebb kúszónövény, felfut a ház falára, a kerítésre és a fák törzseire is, de függőleges felület híján a talajt is beteríti. Növekedési erélye miatt nem mindenki kedveli, ám már kész elemként telepítve könnyen kordában tartható.
Tavaly ilyenkor kezdtünk építeni egy balatoni panorámás, nehezen megközelíthető, meredek, támfalakkal már részekre osztott kertet, melyhez a számos összetett munkafolyamat miatt, négy alkalommal vonultunk fel és most ősszel fejeztük be.
A csopaki strand újonnan elkészült, nyugati részét, az Örkény István utcai bejárattól közelíthetjük meg legkönnyebben.
Tavaly augusztusban érkezett a megkeresés egy extrém helyre, extrém növényekkel megálmodott kert kivitelezéséhez.
A mikro zöldség piaci megjelenése a 80-as évekre nyúlik vissza, és azóta is egyre növekvő népszerűségű, köszönhetően az exkluzív éttermeknek és a népszerű tévés főzőműsoroknak.
Külföldi utazásaink alkalmával irigykedünk a déli tájakon jellemző növényállományra, azonban van néhány olyan faj a tarsolyunkban, melyek megfelelő gondozás mellett elhozhatják kertünkbe a keresett feelinget.
Lili nemrég a Térkő magazinban arra hívta fel a figyelmet, hogy egy fűszerspirál megépítése jó megoldás az eltérő ökológiai igényű fűszer és haszonnövények termesztésére.
  • 1
  • 2
Magyar Tájépítész Szövetség
MAKEOSZ
VIASTEIN
Greenroof
Interatletika
GardenGo®
NEGRI
Bicchi
DELEKS
Victory Auto
Diadem®
HUNTER
Rainbird
Kramer & Co
MagicNets
Agromasz
Cosmo
Intermac
Kołaszewski
Muratori
Procomas