Újabb igények, trendek, technológiák 2022-es munkáinkban

Az idei első félévünket jól tükrözi, hogy nem írtam róla. Nem azért mert nem csináltunk semmit, hanem mert egyik munkából a másikba álltunk. Bár tudtuk, hogy megérné cikkezni róla mégse volt időnk ilyen formában is „megünnepelni” a kertek születését.

Az évet egy több hónapos zöldtetőépítési munkával kezdtük meg vagy folytattuk tovább. Ennek során megközelítőleg száz köbméter ültetőközeget és több száz darab támfalelemet hordtunk fel egy üdülő tetejére, mellyel ugyan nem én talicskáztam, de talán ennek monotonitása nyomta rá a bélyeget arra, hogy menetközben elmaradt az olvasóink értesítése a zajló munkáinkról. Az évet egy több hónapos zöldtetőépítési munkával kezdtük meg vagy folytattuk tovább. Ennek során megközelítőleg száz köbméter ültetőközeget és több száz darab támfalelemet hordtunk fel egy üdülő tetejére, mellyel ugyan nem én talicskáztam, de talán ennek monotonitása nyomta rá a bélyeget arra, hogy menetközben elmaradt az olvasóink értesítése a zajló munkáinkról.

Folytattuk azon új technológiák kiépítését, amelyekkel tavaly év végén kezdtünk el foglalkozni és amelyekkel kapcsolatos téli-tavaszi szakmai foglalkozásokon bővítettük ismereteinket. Ilyen a robotfűnyíró kompatibilis kerttervezés és kertépítés valamint a wifi vezérelte öntözőrendszerek kiépítése. Utóbbiból idén a harmadikat telepítjük.

Szintén látásmódot váltottunk abban, és ezt a jövőben megbízóinkkal is igyekszünk elfogadtatni, hogy a nem lebomló geotextílt lecseréljük a cserjeágyások felületén, a szintén gazmentességet biztosító, de a környezetnek nem ártó, vastagabb, kb. 10 cm-es mulcsterítéssel. Ennek lényege, hogy az alsó rétegbe kerül az apróbb szemcseméretű és a felső, látszó rétegbe az egyben dekorációs szerepet is betöltő nagyobb szemméret. Eddigi tapasztalataink szerint az apró szemek jobb megtapadó képességének köszönhetően jól alkalmazható ez az elv a rézsűs felületeken is, gyommentesen tartja az ágyást és a legnagyobb előnye, hogy egy természetes anyaggal helyettesítjük a műanyagot.

Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén, vagy az ITT ELÉRHETŐ kapcsolatfelvételi adatlapon keresztül!
Kövessen bennünket Facebookon és iratkozzon fel Youtube csatornánkra is.

Magyar Tájépítész Szövetség
MAKEOSZ
VIASTEIN
Greenroof
Diadem®
HUNTER
Rainbird